Hopp til innhold

– Da jeg fikk beskjed om at jeg var en av hundre som skulle få Drømmestipendet, var det et personlig mål og en drøm som gikk i oppfyllelse. Det er utrolig mange og ekstremt dyktige folk som søker, så jeg kunne nesten ikke tro at det var sant, sier Kari Olsson.

Beskjeden om at Drømmestipendet var et faktum fikk 16-åringen av billedfaglærer Vladana Nikolic og rektor Ingvild Aas ved Molde kulturskole. – Jeg trodde vi skulle snakke om den kommende UKM-festivalen i Trondheim, og ble helt satt ut da de fortalte at Drømmestipendet faktisk var mitt.

Uvirkelig følelse

Det håndfaste beviset på at Drømmestipendet ikke bare var en drøm, fikk Kari under en kulturskolekonsert i juni hvor det også ble gjort stas på Drømmestipendmottakeren. Foran en fullstappet sal med rektor og lærere, foreldre, venner og bekjente samt representanter fra Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd fikk Kari overrakt stipendet av ordfører Jan Petter Hammerø.

– Å stå på scenen med diplom, blomster og en sjekk på 10,000 kroner var nesten en uvirkelig følelse. En flott opplevelse jeg kommer til å huske lenge.

Selvtillit og inspirasjon

Også media har latt seg imponere over den talentfulle kunstneren. I kjølvannet av Drømmestipendet fulgte nemlig flere oppslag i lokalpressen.

– Utrolig artig at folk legger merke til det jeg driver med, men jeg vil ikke gå så langt som å si at jeg er noen kjendis, sier Kari leende.

At Drømmestipendet betyr mye er imidlertid ikke 16-åringen i tvil om.

– Det er klart at stipendet betyr mye for både selvtilliten og motivasjon. Det er som sagt ekstremt mange søkere, og det at juryen finner nettopp deg verdig en slik påskjønnelse virker selvsagt inspirerende i forhold til det å jobbe videre med å utvikle talentet.

Håpet og drømmen

Kari har drevet med tegning hele livet, og beskriver seg selv som en visuell person.

– Jeg ser for meg bilder uansett hva. Jeg leter etter skjønnheten i et motiv og forsøker å skape noe som folk kan kjenne seg igjen i. Håpet mitt er at kunsten kan bidra til å hjelpe folk. Gi dem en følelse av gjenkjennelse og håp gjennom et kunstnerisk uttrykk.

Til daglig er Kari å finne ved Molde videregående skole hvor hun går førsteåret på medialinja. – Jeg har ingen konkrete fremtidsplaner, men jeg har jo veldig lyst til å jobbe med visuelle uttrykk. Film eller kunstskole enten i USA eller England, hadde definitivt vært en drøm.

I så fall kommer kanskje Drømmestipendet godt med?

– Absolutt. Jeg har allerede brukt noe av pengene på kamera, men planen er at resten skal investeres i drømmene mine, avslutter Kari Olsson.

Tekst: Hege Arstad (Utlagt: 28. desember 2010)