Hopp til innhold

På spørsmålet om hva hun skal studere og hva dine drømmer er for fremtiden, har 19-årige Christine Leer-Salvesen gitt det samme svaret i alle år, nemlig skuespiller. Hun brenner for musikk, dans og drama. Kicket hun får av å stå på scenen er berusende, den magiske kontakten med publikum er forførende.

– Jeg elsker å stå på scenen, og det å kunne leve av skuespilleryrket har alltid vært min største drøm. At jeg var en av hundre kulturutøvere som fikk Drømmestipendet 2012 var en skikkelig selvtillitsboost som jeg kommer til å se tilbake på og bruke som inspirasjonskilde og motivator når det butter i mot. Jeg har jo valgt en tøff yrkesvei, og jeg er fullstendig inneforstått med at jeg kommer til å oppleve både medgang og motgang. Jeg synes det var utrolig rørende at en profesjonell jury som ikke kjenner meg, ser talentet mitt og ønsker at jeg skal forfølge skuespillerdrømmen, sier Christine.

En livsstil

Christine var bare ti år da hun fikk en rolle i julemusikalen ”Like til Betlehem”, som blir satt opp annethvert år på Agder Teater. Og dermed var yrkesretningen klar. Ingen tvil, ingen kvaler. Det var skuespiller Christine skulle bli når hun ble stor.

– Du kan trygt si at jeg ble bitt av teaterbasillen der og da. Etter debuten begynte jeg på Kristiansand kulturskole, hvor jeg gikk ett år på drama og sju år på musikallinja. I fjor høst begynte jeg på musikaldanselinja ved Bårdar Akademiet i Oslo. Selv om det er skuespiller jeg ønsker å utdanne meg som, er musikalsjangeren en stor del av meg, sier Christine.

– Musikal har unike formidlingsmuligheter. Du bruker absolutt hele deg, og må beherske sang og dans så vel som skuespillerferdigheter. Jeg stortrives på Bårdar, hvor vi er 26 stykker i klassen som alle har forskjellig bakgrunn og erfaring. Felles for oss alle, er at vi virkelig brenner for det vi driver med. Vi pusher og inspirerer hverandre og er veldig ambisiøse og seriøs i forhold til målet om å bli skolerte skuespillere. Den aller største drømmen på sikt er jo å få fast ansettelse i et teater, men jeg er realistisk og veldig innstilt på et mindre forutsigbart liv som frilansskuespiller. Skuespiller er ikke noe du blir, det er noe du er. Det er ikke bare en jobb, men en livsstil, som sjelden genererer rikdom, sier Christine lattermildt.

Mer enn en barnedrøm

I juni fikk Christine overrakt det håndfaste beviset på at hun var en av 100 drømmestipendmottakere. – Jeg fikk overrakt stipendet på et kulturskolearrangement på Hotel Noas Ark i dyreparken i Kristiansand. Det var en fantastisk opplevelse hvor jeg i tillegg til å motta blomster, diplom og sjekk også framførte en monolog og holdt takketale til alle lærerne som har betydd utrolig mye for meg. Noen venner fra kulturskolen opptrådte for meg, og alt var i det hele tatt bare fryd og glede.

Hva har det beste med Drømmestipendet vært?

– Å, det har betydd så mye. Først og fremst er og var Drømmestipendet en fantastisk flott anerkjennelse på at det jeg har gjort og brenner for er bra. Samtidig ga stipendet drømmen min en seriøsitet. Jeg har drevet med musikal og teater i mange år nå, men mange som ikke kjenner meg skikkelig, har kanskje levd i den villfarelsen av at skuespilleryrket har vært en urealistisk barndrøm jeg kom til å vokse av meg med årene. Tildelingen av Drømmestipendet viser at jeg er ambisiøs og at jeg har et seriøst mål og mening med det jeg gjør.

– Hva med pengene?

– Jeg trengte både nye dansesko og lærebøker da jeg skulle begynne på Bårdar, så pengene kom definitivt godt med også, avslutter Christine Leer-Salvesen leende.

Tekst: Hege Arstad

Utlagt: 25. februar 2013