Hopp til innhold

Samtlige fire var uvitende om tildelinga som venta dem i forbindelse med at Bergen kulturskole – i Oseana kunst- og kultursenter i nabokommunen Os – arrangerte en storslått vernissasje i forbindelse med åpninga av fylkesbiennalen «Ung Ytring». Dette er en utstilling der 370 elever fra visuelle kunstfag i hele Hordaland er medvirker.

Og til stede var altså også fire bergenske drømmestipendmottakere: Siv Bryn, Tara Igland, Alisa Madi og Julia Constance Wiiger Nordås. De tre førstnevnte får Drømmestipendet 2019 innen kategorien visuelle kunst, mens Julia er musiker.

På arrangementet holdt rektor ved Bergen kulturskole, Mardon Åvitsland, en innledende tale ved den «hemmelige» utdelingsseremonien, før han ga ordet til Anne Merethe Kleven fra Norsk Tipping og Lars Emil Johannessen fra Norsk kulturskoleråd, som fortalte mer om Drømmestipendet og sto for overrekkelsen av de fire stipendene.

I løpet av mai og juni skal ytterligere 96 ungdommer i alderen 13–20 år få hvert sitt drømmestipend pålydende 15 000 kroner samt diplom og mye tilhørende synliggjøring og heder – og styrket tro på at de holder på med innen kunst- og kulturfelter er noe som verdsettes av andre. Total skal 1,5 millioner utdeles av Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd som står bak Drømmestipendet. Dette er 16. året stipendet utdeles.

Tekst: Egil Hofsli   Foto: privat   (Utlagt: 6. mai 2019)