Hopp til innhold

Bandet består for øvrig av Jens Petter Nordang (19), Simen Lähdesmäki Fosse (18), Rikart Lähdesmäki Jensen (17) og Espen Mathisen (17).

Festivalsommer

Det har utvilsomt vært en hektisk sommer og høst for gutta i «Moillrock». Cd-innspilling og flere festivaloppdrag.

– Vi har nok spilt på det som er av festivaler vest i Finnmark, men det er litt vanskelig og si om vi har fått flere spillejobber som en direkte følge av at vi fikk tildelt Drømmestipendet. Når det er sagt er det ingen tvil om at stipendet er god reklame for «Moillrock». I programmet til «Midnattsrocken» stod det at vi hadde fått Drømmestipendet, og slikt legger folk merke til, sier Emil Elde Skårset.

Spesiell følelse

Drømmestipendet fikk bandmedlemmene tildelt av ordfører Kristina Hansen i rådhuset i Nordkapp.

– Det var en formell, men veldig trivelig opplevelse med representanter fra Norsk Tipping, Norsk kulturskoleråd, kulturskolefolk, media, venner og bekjente i salen. Vi fremførte et akustisk innslag, og etter arrangementet satte vi oss i bilen og kjørte rett til spillejobb i Havøysund. Det var faktisk en litt spesiell følelse å sette seg i bilen da.

På hvilken måte?

– Jeg tror vi alle kjente det i magen. At nå hadde vi tatt et stort steg videre. Nå var vi ikke bare en kompisgjeng som satt på gutterommet og klimpret på hvert vårt instrument.

Etablert i hjemkommunen

Drømmestipendet førte til medieoppmerksomhet i både lokalaviser og radio. Gutta i Moillrock ser imidlertid ingen grunn til å ta av.

– Vi var ganske etablert i Nordkapp før vi fikk Drømmestipendet, og i en kommune med bare 3500 innbyggere visste nok de fleste hvem vi var og hva vi drev med. Med det er selvsagt veldig artig med ekstra oppmerksomhet og blest rundt det vi driver med.

Fryktelig spent

Debutalbumet «Evighetens Timeglass» ble produsert i Nordkapp Lydstudio av bandets eget plateselskap (Moillrock, red.anm.) og produsent Thomas Nilsen.

– Vi er naturligvis fryktelig spent på mottakelsen. Vi ønsker jo å nå ut til så mange som mulig, og dersom responsen på «Evighetens Timeglass» blir bra, vil det forhåpentligvis føre flere spillejobber, konserter, festivaler og kanskje til og med en større turné, avslutter Emil Elde Skårset.

Tekst: Hege Arstad (Utlagt: 6. desember 2010)