Hopp til innhold

Se mer om romaturen på jentenes facebookside her

Det var i oktober i fjor at elleve unge kunstnere fra Sarpsborg kunne slippe jubelen løs. På Norsk kulturskoleråds landsmøte i Loen fikk de nyheten servert: Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping oppfyller drømmen deres om å reise til Roma!

Book Art

Sammen har jentene fra Sarpsborg kulturskole skapt den oppsiktsvekkende kunstutstillingen Book Art – bestående av kjoler laget av gamle bøker.

De som utgjør gruppa er: Kristine Fallet, Emina Hodzic, Oda Hofgaard, Pernille Hofgaard, Maria Isebakke, Sofie Mathilde Johansen, Guro Karlsen, Madelen Isebakke Olsen, Emilia Pawlowska, Ella Anke Pettersen og Elin Braskerud Tangvold.

Vekker oppsikt

De elleve kunstnerjentene midt i tenårene møttes via undervisning ved Sarpsborg kulturskole. I tillegg til ukentlig undervisning møtes jentene også utenom skolen for å arbeide med fellesprosjekter.

Ideen til Book Art fikk jentene da de samarbeidet med Litteraturuka i Sarpsborg om å lage kunst av gamle bøker. Kunne en lage klær av bøker? Ja, ble svaret, og bøker har fått nytt liv gjennom jentenes skaperevner.

Da gruppa søkte om å bli nominert til Drømmestipendet beskrev de drømmen sin slik:

«Drømmen vår er å dra sammen på en utenlandsreise til Roma. Det hadde vært spennende om vi kunne få muligheten til å møte en helt annen kultur og la oss inspirere av opplevelsene. (…) Byen har mange gamle og historiske bygninger og mye interessant arkitektur. I tillegg til alt dette så vrimler det av museer og kunstgallerier, som det hadde vært utrolig spennende å få besøke. Noe av det vi har lyst til å besøke er Peterskirken, Colosseum og Kapitolmuseene.»

Nå har dentene fått oppleve Roma sammen, og har trolig henta inspirasjon til ny kunstnerisk utfoldelse.

Mer om Drømmetreff og Drømmestipendet

Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping deler hvert år ut Drømmestipendet til hundre unge kulturutøvere. Stipendet er på 10.000 kroner, totalt deles det ut én million kroner årlig.

I tillegg gjør Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping ekstra stas på én drømmestipendmottaker hvert år, ved å oppfylle denne mottakerens drøm «fullt ut». I 2014 ble det altså klesdesignerne/-kunstnerne i Book Art-gruppa fra Sarpsborg. Dette var tredje gang Drømmetreffet blir utdelt. Tidligere vinnere er danseren Guro Elde Paulsen fra Grimstad (2012) og pianisten Fabrice Bligoud Vestad fra Hamar (2013).

Tekst: Egil Hofsli

(Utlagt: 7. april 2015)