Hopp til innhold

Som deltaker og vinner i NRK-suksessen Stjernekamp, ble Adam Douglas (36) virkelig en folkekjær artist i løpet av høsten. Han sang også for flere hundre millioner tv-seere verden rundt da han opptrådte på Nobelkonserten nå i desember. Han har omfattende planer som artist i 2018, men han tar seg tid til innsats til beste for ungdom som driver med kultur.

– Som kulturskolelærer er jeg godt kjent med Drømmestipendet, og jeg er derfor svært takknemlig for å få muligheten til å lede juryen for dette fantastiske konseptet, sier Adam Douglas.

For det er ikke bare i rampelyset Adam leverer og opplever magiske øyeblikk. Sånt oppstår også ofte i kulturskolepedagog Adams møter med barn og unge – som elever i kulturskolen.

– Drømmestipendet gir et kjempeløft!

– Drømmestipendet er stort for alle som jobber med barn og ungdom innen kulturfeltet, og selvfølgelig enormt stort for ungdommene som når helt til topps. Stipendet gir ikke bare unge kulturutøvere økonomiske midler til å utvikle seg, tildelingen gir også et kjempeløft i form av anerkjennelse og oppmerksomhet – og dermed selvtillit og motivasjon til å forfølge drømmen. I så måte er Drømmestipendet en ekstremt viktig ordning, som det er en ære å være involvert i, fortsetter Adam.

Hvilke forventninger har du til jurylederoppgaven?

– Jeg har aldri gjort noe liknende, og er litt usikker på nøyaktig hva jeg har i vente. Jeg blir stadig sjokkert over hvor vanvittig flinke ungdommer som holder på med kultur er, og jeg storgleder meg til å se og høre hvor mye bra som fins der ute. Forhåpentligvis vil jeg også få muligheten til å bli kjent med noen av drømmestipendiatene, noe som jeg tror kommer til å inspirere meg, sier juryleder Adam Douglas.

– Som musiker vet jeg hvor viktig det er å få anerkjennelse for det du brenner for. Det var viktig da jeg som ung drømte om å leve av musikk, og det var viktig da jeg vant Stjernekamp i en alder av 36. Å bidra til at 100 unge kulturutøvere neste år får velfortjent anerkjennelse og samtidig få være med å gi drømmen, økonomien, motivasjonen og selvtilliten deres en vitamininnsprøytning; det gjør juryledervervet til en drømmejobb i mine øyne, avslutter Adam Douglas.

Tekst: Hege Arstad   Foto: Jens Andreas Storaker   (Utlagt: 21. desember 2017)