Hopp til innhold

Det er ikke alle forunt å realisere den ene drømmen etter den andre mens en fortsatt befinner seg i sin spede ungdom. Jørgen er imidlertid et bevis på at drømmer er til for å realiseres, og at avstanden mellom drøm og virkelighet kan være kort.

– Å stå på scenen i Oslo Spektrum i finalen i MGPjr. med min egen låt, var en stor drøm som gikk i oppfyllelse. Jeg elsker å opptre og har jobbet mye for å komme på det nivået jeg er i dag. Drømmestipendet ble en flott bekreftelse på at jeg har gjort mye riktig, samtidig som det motiverer meg til å fortsette å jobbe med musikken og dansen, sier Jørgen, som også har oppfylt drømmen om egen YouTube-kanal og nærmer seg 10.000 følgere på Instagram.

Ante ingenting

Vi spoler tilbake til 19. mai. Sommeren er i anmarsj og elevene ved Råholt ungdomsskole er i eksamensmodus, og samlet i auditoriet der de skal få informasjon om den forestående mattetentamenen. Troverdig, men blank løgn. For i stedet for alvorspreget orientering, er gladmeldingen fra rektor at Jørgen Holst-Larsen og danseren Oskar Vigren skal få tildelt hvert sitt Drømmestipend. Og dermed stod jubelen i taket.

– Ingen av oss hadde noen som helst anelse og ble kjempeoverrasket. At både Oskar og jeg skulle få Drømmestipendet, gjorde tildelingen ekstra gøy, sier Jørgen.

Selve stipendet fikk kameratene behørig overrakt av ordføreren under Sangen og musikkens-dag, der guttene fikk anledning til å opptre for et stort publikum.

Fått smaken på artistlivet

Jørgen har sunget så lenge han kan huske, og tar i dag timer hos sangpedagog Ragnhild Sophie Brinkmann. I tillegg får han gitarundervisning ved kulturskolen og danser fem timer ukentlig ved Quick Style Studio i Oslo.

I 2014 tok Jørgen seg til første tv-sending med Idol. Han har spilt med forbildet Stian Carstensen og turnert med Den kulturelle skolesekken på Eidsvoll. Han har reist landet rundt som fast danser for Marcus & Martinus og opptrådt med duoen i Oslo Spektrum under MGPjr, Spellemannsprisen samt på VG-lista foran 80.000 elleville publikummere i Oslo.

– Det var en helt fantastisk opplevelse å danse foran så mange, selv om det føltes som om det hele var over på et lite øyeblikk.  Men det var faktisk enda morsommere å følge Marcus & Martinus rundt om i landet på mindre scener. Jeg har lært utrolig mye i løpet av det siste året og har absolutt fått en smakebit av artistlivet, fortsetter den reflekterte 13-åringen.

Tid for nye drømmer

5. november realiserte Jørgen sin store drøm om å synge i den direktesendte finalen i MGPjr, som en av ti finalister (plukket ut blant rekordhøye 1312 bidrag, red.anm.).

Tv-kameraene er for lengst slått av og alle avisartiklene er arkivert. Men Jørgen har ikke tenkt å hvile på laurbærene. Drømmestipendet er nemlig mer enn et diplom, 10.000 kroner og en bekreftelse på at du har gjort tingene dine riktig. Det kan også være en inspirasjon for nye drømmer.

– Drømmestipendet har gitt meg selvtillit og troen på at drømmer kan bli til virkelighet. Jeg ønsker jo å drive på med dette så lenge jeg kan, og få lov til å reise rundt å opptre med både sang og dans. Den store drømmen på sikt er å gi ut cd og bli en popstjerne, sier Jørgen, og skynder seg å legge til at han har beina godt plantet på bakken selv om han trives veldig godt i begivenhetenes sentrum.

– Du kan ikke drive på med dette dersom du ikke liker oppmerksomhet, avslutter Jørgen leende.

Tekst: Hege Arstad     Foto: privat         (Utlagt: 5. desember)