Hopp til innhold

Dette er på flere måter en spesialutgave av «… og dei nominerte er …», som er en forestillingsform som brukes i flere av landets fylker for å fokusere alle de dyktige drømmestipendnominerte.

For i tillegg til mange av året drømmestipendnominerte fra fylket, stiller flere andre lokale, unge kulturutøvere, som inngår i ulike nasjonale talentprogram, som Griegakademiet og Barratt Dues Unge Talenter.

Og så blir forestillinga – og tilhørende utstilt bildekunst – framvist i nett-tv-ruta i NRK Sogn og Fjordanes programpost «Lutt», og dermed kan nett-tv-seere i hele landet oppleve de nominerte i Sogn og Fjordane på scenen både direkte og i ettertid.

Forestillinga – som er gratis å oppleve – starter kl. 19.30. Norsk kulturskuleråd Sogn og Fjordane er arrangør, i samarbeid med Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping, som sammen står bak Drømmestipendet.

Programleder er May Lisbeth Myrvang Midtgård, som mange nok kjenner fra tv-ruta fra før, blant annet som Lotto-programleder på NRK og værpresentatør på TV 2. Midtgård er opprinnelig fra Måløy, så her er hun på hjemmebane.

I år er det 20 nominerte kulturutøvere fra Sogn og Fjordane, i alderen 13-20 år.

Tekst og illustrasjon: Egil Hofsli   (Utlagt: 27. mars 2017)