Hopp til innhold

– Å få tildelt Drømmestipendet 2010, når jeg bare har gått til sangpedagog i to år, synes jeg er veldig stort. Det at juryen synes jeg er verdt å gi 10.000 kroner til, gir meg en utrolig god følelse av anerkjennelse, og motiverer meg til å stå på videre. Stipendet er også en bekreftelse på at jeg har tatt et riktig karrierevalg ved å gå for drømmen. Jeg bestemte meg forholdsvis sent for å satse på en sangkarriere, men alt føles veldig riktig, sier 19-årige Trine Andrea.

Minne for livet

Drømmestipendet fikk Trine Andrea tildelt under Elverum kulturskoles avslutning i juni. Under arrangementet bergtok drømmestipendmottakeren de frammøtte med «Wishing You Were Somehow Here Again» fra «The Phantom Of The Opera».

– Det var et utrolig fint arrangement i skolens aula med kulturskolefolk, foreldre, representanter fra Norsk Tipping, Norsk kulturskoleråd og ikke minst ordfører Terje Røe, som delte ut Drømmestipendet. En flott opplevelse og et minne for livet, forteller den Trine Andrea.

Vil glede andre med sangen

I forbindelse med tildelingen av Drømmestipendet 2010 fulgte det flere oppslag i lokalpressen. Trine Andrea er imidlertid veldig klar på at kjendislivet på ingen måte frister. – Nei, jeg vil ikke bli noen kjendis. Jeg hører jo at besteforeldre og onkler har blitt stoppet på gata av fremmede som har lurt på om de er i slekt med meg, men det tar jeg altså med knusende ro. Jeg er ikke helt den typen som trakter etter å bli kjendis. Jeg vil bli en profesjonell sanger fordi jeg ønsker å formidle noe. Det viktigste for meg er å glede andre – ikke å bli kjendis!

Toneheim

Til daglig er Trine Andrea å finne på Toneheim musikkfolkehøgskole på Ridabu ved Hamar.

– Siden jeg tok mitt yrkesvalg såpass sent har jeg ikke har jeg ikke den tidlige musikkutdannelsen jeg trenger for å komme inn på noen høyere musikkskole. Jeg valgte derfor å ta et år ved Toneheim hvor jeg får undervisning i musikkteori og annen musikalsk utøvelse. Toneheim er ikke billig, så Drømmestipendet har kommet veldig godt med.

Hvordan er livet på Toneheim?

– Jeg stortrives! Å satse på en sangkarriere er det beste valgt jeg noensinne har tatt.

Fullt fokus på opptaksprøver

Etter tildelingen av Drømmestipendet ble Trine Andrea flittig brukt på diverse arrangementer i hjemtraktene. Nå er det imidlertid opptaksprøver som skal sikre 19-åringen videre musikkutdannelse som gjelder.

– Jeg hadde mange oppdrag i sommer, men det har roet seg betraktelig i høst. Nå om dagen er det fullt fokus på opptaksprøver, sier hun.

Etter Toneheim håper nemlig Trine Andrea på videre musikkstudier i utlandet. Hun kommer til å søke flere skoler i både Norge og Sverige; Barratt Due musikkinstitutt og Griegakademiet i Norge, Kungliga Musikhögskolan, Kulturama i Stockholm og Musikhögskolan Ingesund i Sverige.

– Selv om drømmen i utgangspunktet er en karriere som utøvende sanger, ønsker jeg også å ta en bachelorgrad i musikkpedagogikk. De fleste musikklærerne er jo også utøvende musikere, og jeg har alltid vært glad i å lære bort. Jeg mener dessuten at det er viktig å ha flere bein å stå på, avslutter Trine Andrea Skari.

Tekst: Hege Arstad (Utlagt: 31.12.2010)