Drømmestipendet består av 50 stipend à 30 000 kroner – til sammen 1,5 millioner kroner

Drømmestipendet er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Stipendet skal gi verdifull inspirasjon og anerkjennelse, og bidra til at mange unge kunst- og kulturutøvere får oppfylt sine drømmer. Stipendordningen skal også bidra til å synliggjøre kommunenes arbeid for unge kunst- og kulturutøvere. Søknadsportalen for Drømmestipendet 2023 åpnet 15. september og er åpen til 15. november 2022, kl. 12.00.

Hiphopdanseren Mathias får realisert drømmetur til NY   

OSLO: Etter halvannet år med pandemi-amputerte inntekter, ble drømmen om å reise til hiphopdansens fødeby fryktelig fjern for Mathias Lind Engelstad. Med tildelinga av Drømmestipendet har han fått anerkjennelse for det han har oppnådd som utøvende danser og pedagog samt økonomiske muskler til å virkeliggjøre drømmen om The Big Apple.

Les mer

Drømmestipendet ble viktig bekreftelse for Una Aurora   

OSLO: Una Aurora Sand Venås drømmer om å gjenskape nattens drømmer ved å kombinere eksperimentell musikk, dystopisk scenografi og visuell kunst. Med tildelinga av Drømmestipendet kom også den viktige bekreftelsen på at det også er rom for kunstuttrykk som ikke er å anse som mainstream.

Les mer

Drømmestipendet fornya Sofias tro på at drømmen ennå er mulig å nå  

KØBENHAVN: Ettervirkninger av kyssesyken var nær ved å knuse Sofia Ryan Sondresens store drøm om å bli profesjonell trapeskunstner. Tildelinga av Drømmestipendet ga henne påfyll av inspirasjon og motivasjon til å fortsette arbeidet for at nysirkusdrømmen skal bli en realitet.

Les mer

Drømmestipendjuryen 2022: Fulltallig og klar til innsats

TRONDHEIM: Drømmestipendjuryen 2022 er fulltallig og klar til innsats når mange hundre søknader skal vurderes. Juryleder Trygve Skaug har med seg 21 medarbeidere – ti kvinner, elleve menn – i juryen som skal vurdere alle søknadene fra ungdommene som søker Drømmestipendet 2022 og velge ut de 50 som skal få 30 000 kr hver i stipend i 2022.

Les mer

Drømmestipendjuryen 2022 presenteres – dagens medlem: Mari Andreassen

TROMSØ: Drømmestipendjuryen 2022 tar form. Juryleder er Trygve Skaug. Samtlige jurymedlemmene presenteres etter tur på drommestipendet.no i søknadsperioden, som varer til 2. desember 2021. I dag presenteres Mari Andreassen, forfatter samt regissør og produsent i teatersammenheng. Hun skal juryere kategorien skapende skriving.

Les mer

Drømmestipendet fyrte opp under Aleksanders radikale teaterdrøm

OSLO: Etter seks år i utlandet vendte Aleksander Varadian Johnsen tilbake til Norge med en drøm om å skape teaterforestillinger som kombinerer sylskarp samfunnskritikk og aktivisme med kollaborativ scenekunst. Med tildelinga av Drømmestipendet 2021 er 25-åringen mer tent enn noen gang på å gjøre drøm til virkelighet.

Les mer

Drømmestipendjuryen 2022 presenteres – dagens medlem: Svein Olav Øversveen

EIDSVOLL: Drømmestipendjuryen 2022 tar form. Juryleder er Trygve Skaug. Samtlige jurymedlemmene presenteres etter tur på drommestipendet.no i søknadsperioden, som varer til 2. desember 2021. I dag presenteres Svein Olav Øversveen, den erfarne kuratoren som er daglig leder av Nordeas Kunstsamling. Han skal juryere kategorien visuell kunst.

Les mer

Drømmestipendjuryen 2022 presenteres – dagens medlem: Cathrine Hovdahl Vik

TRONDHEIM: Drømmestipendjuryen 2022 tar form. Juryleder er Trygve Skaug. Samtlige jurymedlemmer presenteres etter tur på drommestipendet.no i søknadsperioden, som varer til 2. desember 2021. I dag presenteres Cathrine Hovdahl Vik, kurator og kunstnerisk leder ved Kjøpmannsgata Ung Kunst (K-U-K). Hun skal juryere kategorien visuell kunst.

Les mer
Viser nyheter for side 5 av 65
Forrige side Neste side