– Å få Drømmestipendet var en veldig hyggelig overraskelse. At folk setter pris på det jeg driver med gir meg motivasjon til å jobbe videre. Utrolig kult, sier den allsidige unggutten.
Fra elev til lærer
Ole Håkon er født og oppvokst i Kopervik i Karmøy kommune. Undervisning i piano og gitar har han fått ved Karmøy kulturskole. Det var også der han ble hektet på nysirkus. Etter noen år med nysirkus behersket han disiplinen i så stor grad at han i skoleårene 07/08 og 08/09 har jobbet som instruktør sammen med en annen lærer for kulturskolens nysirkusgruppe.
– Jeg liker meg i lærerrollen, og synes det er viktig å videreføre det jeg selv har lært til andre, sier Ole Håkon. Han har drevet med musikk og nysirkus i mange forskjellige sammenhenger, blant annet med bandet Nami og sin egen nysirkusgruppe Gnist.
Overraskelse
Det var nettopp som lærer Ole Håkon befant seg på Karmøy kulturskole da han fikk tildelt Drømmestipendet i sommer.
– Nysirkusgruppen som jeg hadde vikariert som lærer for hadde hatt oppvisning, og etter forestillingen fikk jeg overrakt Drømmestipendet. Jeg hadde ingen anelse om at det skulle skje noe etter endt forestilling, så det var en vellykket og veldig hyggelig overraskelse med masse folk i salen, sier Ole Håkon.
Til Bergen
Ole Håkon sier han ikke har vært «kjendisstatusplaget» etter å ha blitt drømmestipendmottaker.
– Det har vært en del oppmerksomhet og noen oppslag i lokalpressen. Men jeg flyttet til Bergen like etter at jeg fikk Drømmestipendet, så om jeg har blitt en lokal kjendis har jeg uansett ikke merket det, sier han spøkefullt.
I Bergen jobber Ole Håkon som tilkallingsvikar i barnehage, skole og ved SFO. – Det er gjennom et vikarbyrå, hvilket betyr at jeg jobber på mange forskjellige steder og selv kan bestemme når jeg vil arbeide, sier han.
Ole Håkon er også med i sjongleringsgruppa Flaks, som driver oppsøkende virksomhet, og reiser rundt på festivaler og skoler. – Vi både instruerer og har oppvisning, forklarer Ole Håkon.
Selv om Ole Håkon måtte slutte i bandet Nami etter at han meldte flytting til Bergen, har han på ingen måte lagt musikken på hylla. – Jeg spiller fortsatt mye, både keyboard og bassgitar. Dessuten lager jeg mye musikk ved hjelp av datamaskinen min, sier han.
Drømmestipendpengene ble broderlig fordelt på Ole Håkons to lidenskaper. – Jeg har brukt halve stipendet på musikkutstyr og den andre halvparten på utstyr til sjongleringen, sier han.
Frilanser
Ole Håkon har med andre ord ingen problemer med å stå på egne bein, og som frilanser har han hatt mange solooppdrag, spesielt innen sjonglering.
– Ja, jeg har fått en del oppdrag. Alt fra barneselskap til bedriftsfeiringer, og småfestivaler. Det gir mersmak, og jeg har definitivt en drøm om at jeg en dag skal bli så god på dette at jeg får så mange oppdrag at jeg kan leve ene og alene av kunsten. Enn så lenge får jeg fortsette å frilanse og jobbe videre med å utvikle meg i alle grenene, avslutter Drømmestipendmottaker Ole Håkon Steffensen.
Tekst: Hege Arstad (utlagt: 23.12.2009)