Drømmestipendet består av 50 stipend à 30 000 kroner – til sammen 1,5 millioner kroner

Drømmestipendet er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Stipendet skal gi verdifull inspirasjon og anerkjennelse, og bidra til at mange unge kunst- og kulturutøvere får oppfylt sine drømmer. Stipendordningen skal også bidra til å synliggjøre kommunenes arbeid for unge kunst- og kulturutøvere.

Jurymedlemmene presenteres – dagens kvinne: Mari Andreassen

OSLO: Drømmestipendjuryen 2021 tar form. Juryleder er Frida Ånnevik. Samtlige jurymedlemmene presenteres én og én på drommestipendet.no i november og desember. I dag presenteres Mari Andreassen. Les også om de øvrige jurymedlemmene som er presentert så langt.

Les mer

Jurymedlemmene presenteres – dagens kvinne: Ingrid Forthun

OSLO: Drømmestipendjuryen 2021 tar form. Juryleder er Frida Ånnevik. Samtlige jurymedlemmene presenteres én og én på drommestipendet.no i november og desember. I dag presenteres Ingrid Forthun. Les også om de øvrige jurymedlemmene som er presentert så langt.

Les mer

Drømmestipendet ga Synne trygghet rundt karrierevalg

BOURNEMOUTH/STOKKE: Da Synne Pettersen Røisgård mottok Drømmestipendet hadde hun allerede bestemt seg for å reise til England for å forfølge drømmen om å bli kostymedesigner på heltid. Like fullt ble tildelinga bekreftelsen som fjernet siste rest av tvil om at hun hadde valgt riktig karrierevei.

Les mer

– Drømmestipendet har gjort meg modigere

HARSTAD: Konstanse Fjellvang driver med drama, musikk og skriving om hverandre, og kan ikke forestille seg et liv uten muligheten til å skape kunst. Selv mener harstadjenta at tildelinga av Drømmestipendet har gjort henne til en modigere kulturutøver.

Les mer

– Drømmestipendet kan utgjøre en enorm forskjell

STOCKHOLM: Hun har mottatt Drømmestipendet, har vært med i drømmestipendjuryen og er nå drømmestipendambassadør. Ulvhild Hunstad Løwø (20) vet mye om hvor stor forskjell en tildeling kan utgjøre for en ung kulturutøver.  

Les mer

– Snøballen begynte å rulle etter tildelinga av Drømmestipendet  

ASKER: Etter at Thomas Blix (19) mottok Drømmestipendet 2020, har den unge billedkunstneren in spe fått en rekke utstillingsmuligheter med påfølgende salg. Selv mener han at stipendtildelinga har hatt en snøballeffekt.

Les mer

Tildelinga av Drømmestipendet 2012 inspirerer fortsatt Vivian

OSLO: Pianisten Vivian Louise Tsui er sikker: Drømmestipendet 2012 ble en viktig kilde til motivasjon og selvtillit, som fortsatt inspirerer henne i arbeidet for at musikerdrømmen skal bli en realitet.

Les mer

Drømmestipendet ble viktig bekreftelse og motivator for Sigyn

HAMMERFEST/OSLO: Sigyn Åsa Sætereng var bare 15 år da hun flyttet fra Hammerfest til Oslo for å følge dansedrømmen. Tildelinga av Drømmestipendet fire år senere, ble en viktig bekreftelse på at hun hadde gjort mye riktig – samtidig som hun fikk motivasjon til å fortsette å jobbe mot å leve ene og alene av sin lidenskap for dans.

Les mer
Viser nyheter for side 4 av 56
Forrige side Neste side