Drømmestipendet består av 50 stipend à 30 000 kroner – til sammen 1,5 millioner kroner

Drømmestipendet er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Stipendet skal gi verdifull inspirasjon og anerkjennelse, og bidra til at mange unge kunst- og kulturutøvere får oppfylt sine drømmer. Stipendordningen skal også bidra til å synliggjøre kommunenes arbeid for unge kunst- og kulturutøvere.

Drømmestipendet på turné i juni

HAMAR: Sesongen for utdeling av drømmestipend er i gang. På grunn av koronapandemien yter stipendutdelerne Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd i år litt ekstraservice til mange kommuner. I juni legger en egen drømmestipendbil ut på veien, med mannskap som i løpet av ti dager skal bistå ved stipendutdelinger til 26 ungdommer i 18 kommuner i 9 fylker.

Les mer

Mari fikk Drømmestipendet i 2018 – vant Idol 2020

OSLO: Samtlige finalister i årets finale i TV 2-konkurransen Idol har tidligere blitt nominert til Drømmestipendet. I drømmestipendsammenheng lyktes Mari Eriksen Bølla fra Bryne best av de tre, og i Idol-finalen ble det igjen størst suksess for 15-åringen fra Time kommune.

Les mer

Samtlige Idol-finalister har drømmestipendbakgrunn

OSLO: Mari fra Bryne, Tore fra Sunndalsøra og Oda fra Fredrikstad stiller i årets finale i TV 2-konkurransen Idol. Samtlige har vært nominert til Drømmestipendet, men bare én av dem har fått stipend fra Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping.

Les mer

Drømmestipendet 2020: Snart er tida inne for utdelinger

TRE AV 445 NOMINERTE: Julie Røssland (f.v.), Peder Myrbakken og Ellinor Skartland.

 

TRONDHEIM: Straks er det sesongstart for utdeling av Drømmestipendet 2020. 1,5 millioner kroner skal utdeles til hundre unge kulturutøvere som hver får 15 000 kr samt diplom og mye verdifull heder og synliggjøring. Julie Røssland fra Voss, Peder Myrbakken fra Stor-Elvdal og Ellinor Skartland fra Tana er tre av dem som venter spent på om de blir å finne blant de 100 utvalgte.

Les mer

Drømmestipendjuryen i gang med krevende arbeid – 445 nominasjoner vurderes

TRYSIL: Denne uka er Drømmestipendets fagjuryer samlet for å vurdere samtlige av de 445 nominasjonene til Drømmestipendet 2020. Et krevende arbeid, som følges opp ved at drømjuryen i neste og siste runde sier sitt om de nominertes drømmer.

Les mer

Drømmestipendet 2020: 445 nominerte presenteres

TRONDHEIM: 445 unge kulturutøvere kan nå smile litt ekstra blidt og bredt, og stolt konstatere at de er nominert til Drømmestipendet 2020. Her kan du lese om hvem de er, og se og høre hva de gjør, kan og drømmer om som kulturutøvere.

Les mer

Drømmestipendet åpnet flere dører for Victor

LØDINGEN/OSLO: Drømmestipendet har ikke bare gitt Victor Vogel (18) bekreftelse og påfyll av inspirasjon til å jage trompetistdrømmen. Økt oppmerksomhet rundt tildelingen har åpnet flere dører for stortalentet.

Les mer

– Drømmestipendet kom på et perfekt tidspunkt

EIDSVOLL/KÖLN: Amalie Thing Helseth har drømt om å oppleve verden gjennom celloen i mange år. Med 15 000 drømmestipendkroner fikk 19-åringen finansiert reiser og opphold for prøvespill til musikkstudier i Tyskland, og dermed er et stort og viktig steg tatt for å gjøre drøm til virkelighet.

Les mer
Viser nyheter for side 3 av 53
Forrige side Neste side