Drømmestipendet består av 50 stipend à 30 000 kroner – til sammen 1,5 millioner kroner

Drømmestipendet er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Stipendet skal gi verdifull inspirasjon og anerkjennelse, og bidra til at mange unge kunst- og kulturutøvere får oppfylt sine drømmer. Stipendordningen skal også bidra til å synliggjøre kommunenes arbeid for unge kunst- og kulturutøvere.

– Drømmestipendet vil definitivt ta meg nærmere musikerdrømmen  

HAUGESUND: Henrik Økland lever og ånder for musikken, og kan ikke forestille seg et bedre yrke enn å livnære seg ene og alene som låtskriver, artist og musikkprodusent. 22-åringen er ikke i tvil om at tildelinga av Drømmestipendet vil bidra til at drømmen blir til virkelighet. Ungdom i alderen 18-25 år kan ennå søke Drømmestipendet 2022, men fristen er nær: Søknaden må leveres innen torsdag 2. desember kl. 12.00.

Les mer

Drømmestipendet løfta skuespiller Arjans skrivedrømmer    

OSLO: Arjan Nilsen har på ingen måte slutta å drømme, selv om skuespillerdrømmen er realisert. Med tildelinga av Drømmestipendet i kategorien skapende skriving, fikk 24-åringen boosta troa på at han også kan virkeliggjøre drømmen om å produsere tekster som berører og engasjerer teaterpublikum så vel som poesientusiaster og bokelskere.

Les mer

Årets drømmestipendvinnere hyllet på Drømmefestival

HAMAR: Årets 50 vinnere av Drømmestipendet ble 6. november gjort ekstra stas på, da tidenes første Drømmefestival ble arrangert. Her var det rom for både faglig påfyll, nyttig bransjekunnskap samt festmiddag med mange kunstneriske innslag og noen overraskelser.

Les mer

Hiphopdanseren Mathias får realisert drømmetur til NY   

OSLO: Etter halvannet år med pandemi-amputerte inntekter, ble drømmen om å reise til hiphopdansens fødeby fryktelig fjern for Mathias Lind Engelstad. Med tildelinga av Drømmestipendet har han fått anerkjennelse for det han har oppnådd som utøvende danser og pedagog samt økonomiske muskler til å virkeliggjøre drømmen om The Big Apple.

Les mer

Drømmestipendet ble viktig bekreftelse for Una Aurora   

OSLO: Una Aurora Sand Venås drømmer om å gjenskape nattens drømmer ved å kombinere eksperimentell musikk, dystopisk scenografi og visuell kunst. Med tildelinga av Drømmestipendet kom også den viktige bekreftelsen på at det også er rom for kunstuttrykk som ikke er å anse som mainstream.

Les mer

Drømmestipendet fornya Sofias tro på at drømmen ennå er mulig å nå  

KØBENHAVN: Ettervirkninger av kyssesyken var nær ved å knuse Sofia Ryan Sondresens store drøm om å bli profesjonell trapeskunstner. Tildelinga av Drømmestipendet ga henne påfyll av inspirasjon og motivasjon til å fortsette arbeidet for at nysirkusdrømmen skal bli en realitet.

Les mer

Drømmestipendjuryen 2022: Fulltallig og klar til innsats

TRONDHEIM: Drømmestipendjuryen 2022 er fulltallig og klar til innsats når mange hundre søknader skal vurderes. Juryleder Trygve Skaug har med seg 21 medarbeidere – ti kvinner, elleve menn – i juryen som skal vurdere alle søknadene fra ungdommene som søker Drømmestipendet 2022 og velge ut de 50 som skal få 30 000 kr hver i stipend i 2022.

Les mer

Drømmestipendjuryen 2022 presenteres – dagens medlem: Mari Andreassen

TROMSØ: Drømmestipendjuryen 2022 tar form. Juryleder er Trygve Skaug. Samtlige jurymedlemmene presenteres etter tur på drommestipendet.no i søknadsperioden, som varer til 2. desember 2021. I dag presenteres Mari Andreassen, forfatter samt regissør og produsent i teatersammenheng. Hun skal juryere kategorien skapende skriving.

Les mer
Viser nyheter for side 3 av 64
Forrige side Neste side