Drømmestipendet består av 50 stipend à 30 000 kroner – til sammen 1,5 millioner kroner

Drømmestipendet er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Stipendet skal gi verdifull inspirasjon og anerkjennelse, og bidra til at mange unge kunst- og kulturutøvere får oppfylt sine drømmer. Stipendordningen skal også bidra til å synliggjøre kommunenes arbeid for unge kunst- og kulturutøvere.

Ingeborg Walther: – Drømmestipendet ble et karrieredefinerende øyeblikk

OSLO/SARPSBORG: Ingeborg Walther (20) er ikke i tvil: Tildelinga av Drømmestipendet i 2013 ble et vendepunkt som har vært helt avgjørende for hennes videre satsing som artist. Sju år senere er hun én av fem* gjenværende deltakere i NRK-konkurransen Stjernekamp, og kjemper om tittelen «Norges ultimate entertainer.»

Les mer

Anna lever ut dansedrømmen – som Drømmestipendet ga henne mot til å satse på

STJØRDAL: Tildelingen av Drømmestipendet i 2010 ble anerkjennelsen og pådriveren Anna Sterud Hellandsvik (28) trengte for å våge full satsing på en dansekarriere. I dag lever hun av lidenskapen – som utøvende danser og pedagog.

Les mer

Askil Holm tror «Nye Drømmestipendet» vil treffe enda bedre

KRISTIANSAND: Askil Holm (40) var selv pur ung da toppen av lykke var å drive med musikk. Like fullt er ikke den suksessrike låtskriveren og artisten i tvil om at omleggingen av Drømmestipendet fører til at stipendordningen kommer til å treffe enda bedre.

Les mer

Frida Ånnevik juryleder for Drømmestipendet 2021

OSLO: En av grunnene til at jeg gjerne vil være juryleder for Drømmestipendet, er at jeg vet hvor stor forskjell et stipend kan utgjøre for unge kulturutøvere som kanskje er ferdig med utdanningen, men likevel er usikre på veien framover. Den største formen for anerkjennelse, er det å bli sett. Det pumper opp selvtilliten, gir næring til drømmen og motiverer en til å intensivere arbeidet.

Les mer

Søknadsportalen åpen for «nye» Drømmestipendet

TRONDHEIM: Fra 1. oktober 2020 og i tre måneder framover er det mulig å søke Drømmestipendet 2021. Er du i alderen 18–25 år neste år og holder på med kunst og kultur – alene eller sammen med andre: Da kan du søke Drømmestipendet og gi deg selv sjansen til å få 30 000 kroner samt mye anerkjennelse og synliggjøring.

Les mer

Premiere for animasjonsfilm om «nye» Drømmestipendet

HAMAR: I dag er det premiere for en animert presentasjon av «nye» Drømmestipendet. Den 17 år gammel suksesshistorie fortsetter – ny avtale er inngått mellom Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd – men i 2021 er det blant annet høyere stipendbeløp og ny aldersgruppe som gjelder. Og allerede 1. oktober i år åpner søkeperioden.

Les mer

Her er samtlige mottakere av Drømmestipendet 2020

HAMAR: Her er samtlige 100 mottakere av Drømmestipendet 2020 på ett brett. Etter utdelinger landet rundt siden starten av mai kan du nå her på drommestipendet.no se hvem alle de dyktige, talentfulle, ambisiøse ungdommene er.

Les mer

Enda flere drømmer skal bli virkelig

DRØMMESAMARBEIDET FORTSETTER: Morten Christiansen, direktør i Norsk kulturskoleråd, og Åsne Havnelid, administrerende direktør i Norsk Tipping, har signert en ny samarbeidsavtale for tre år.

 

HAMAR: En 17 år gammel suksesshistorie fortsetter. Det er klart for flere nye år med Drømmestipendet, etter at en ny avtale mellom Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd ble signert i dag.

Les mer
Viser nyheter for side 2 av 53
Forrige side Neste side