Drømmestipendet består av 100 stipend à 15 000 kroner – til sammen 1,5 millioner kroner

Stipendordningen er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Gjennom denne stipendutdelingen ønsker vi å synliggjøre kommunenes arbeid for barn og unge. Vårt håp er at Drømmestipendet skal være verdifull inspirasjon og et viktig bidrag til å oppfylle mange unge kulturutøveres drømmer.

Sesongen for stipendutdeling i gang – Bergen først ut

OS (HORDALAND): I 2019 ble Bergen først ut, hva gjelder å utdele drømmestipend. Og kommunen, som i år har vist ekstra stor iver i å nominere ungdom til Drømmestipendet, hadde sågar hele fire stipend å dele ut da stipendutdelingssesongen åpnet.

Les mer

Drømmestipendet 2019: Snart er tida inne for utdelinger

OSLO: Straks er det sesongstart for utdeling av Drømmestipendet 2019 – 1,5 millioner kroner skal i løpet av våren utdeles til hundre unge kulturutøvere som hver får 15 000 kr samt diplom og mye verdifull heder og synliggjøring. 18-åringene Njord Kårason Fossnes fra Oslo og Elise Hjelmtveit Fjeldheim fra Haugesund er to av dem som venter spent på om de blir å finne blant de 100 utvalgte.

Les mer

Drømmestipendjuryen i gang med krevende arbeid – 486 nominasjoner vurderes

TRYSIL: Denne uka er Drømmestipendets fagjuryer samlet for å vurdere samtlige av de 486 nominasjonene til Drømmestipendet 2019. Et krevende arbeid, som følges opp ved at drømjuryen i neste og siste runde sier sitt om de nominertes drømmer.

Les mer

Drømmestipendet 2019: Her er de 486 nominerte

TRONDHEIM: 486 unge kulturutøvere kan nå smile litt ekstra blidt og bredt, og stolt konstatere at de er nominert til Drømmestipendet 2019. Her kan du lese om hvem de er, og se og høre hva de gjør, kan og drømmer om som kulturutøvere.

Les mer

Drømmestipendambassadører på Trondheim Calling

TRONDHEIM: Fire drømmestipendmottakere er denne helga på ambassadøroppdrag i Trondheim – på Trondheim Calling. På landets største musikkonferanse er de rundt på mange arenaer for å promotere Drømmestipendet samt skaffe seg kunnskap som kan komme til nytte både for Drømmestipendet og for dem selv både som stipendambassadører og kulturutøvere.

Les mer

Drømmestipendjuryen 2019 er fulltallig og klar til innsats

TRONDHEIM: Drømmestipendjuryen 2019 er fulltallig og klar til innsats. Juryleder Hallgrim Hansegård har med seg 19 kvinner og 8 menn i juryen som skal vurdere alle de ungdommene som nomineres til Drømmestipendet 2019 og deretter velge ut de 100 som skal få stipend i år.

Les mer

Jurymedlemmene presenteres – Dagens mann: Mathias Ramfelt

TØNSBERG: Drømmestipendjuryen 2019 tar form. Samtlige jurymedlemmene presenteres én og én på drommestipendet.no. I dag presenteres Mathias Ramfelt. Les også om de øvrige jurymedlemmene som er presentert så langt.

Les mer

Brukte stipendet til å bo med flyktninger i Algerie

OSLO: Et stort sosialt engasjement og 15 000 drømmestipendkroner førte skribenten Sunniva Roligheten til de saharawiske flyktningleirene i Algerie. Nå håper 18-åringen fra Vestfold at penna hennes skal bidra til at flere får øynene opp for en av verdens glemte konflikter.

Les mer
Viser nyheter for side 2 av 45
Forrige side Neste side