Drømmestipendet består av 50 stipend à 30 000 kroner – til sammen 1,5 millioner kroner

Drømmestipendet er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Stipendet skal gi verdifull inspirasjon og anerkjennelse, og bidra til at mange unge kunst- og kulturutøvere får oppfylt sine drømmer. Stipendordningen skal også bidra til å synliggjøre kommunenes arbeid for unge kunst- og kulturutøvere.

Drømmestipendet ble en viktig bekreftelse for kunststudenten Elias

GAMVIK: Det skulle knapt gå tre år fra Elias Ravn Iversen oppdaget lidenskapen for visuell kunst, til han ble en av drømmestipendjuryens 50 utvalgte. Med tildelinga har 19-åringen fått en stor selvtillitsboost og en viktig bekreftelse på at valget om å gå all in for kunsten, var helt riktig.

Les mer

Tron-Petter mener Drømmestipendet er ekstra viktig for forfatterspirer

RÆLINGEN: Tron-Petter N. Aunaas fra Rælingen i Viken har hatt dikt på trykk i tidsskrift og antologier, skrevet manus for teaterproduksjoner og debuterer snart som episodeforfatter for tv-mediet, for NRK-serien «Rykter». Men veien fra idé til ferdigskrevet produkt kan være lang og ensom å gå, og derfor mener drømmestipendvinneren at eksponeringen og boosten mange unge skrivende får gjennom Drømmestipendet, er svært viktig.

Les mer

Drømmestipendet gir Eva større kunstnerisk frihet

MO I RANA: For kunstfagstudenten Eva Hansen Sjøvold er bedre økonomi ensbetydende med større kunstnerisk frihet. Med tildelinga av Drømmestipendet 2022 ligger dermed alt til rette for at 20-åringen fra Rana kan fortsette å utforske hvordan hun kan bruke malerpenselen og lerretet som et verktøy mot fordommer og intoleranse – for så å sette sitt preg på samtidskunsten.

Les mer

Drømmestipendet har gitt Marte flere byggesteiner som popartist

For Marte Hallingstad Barstad alias artisten Maya Roxo handler drømmen vel så mye om å skape seg en selvstendig musikkarriere, som kommersiell suksess. Med tildelinga av Drømmestipendet 2022 har låtskriveren og artisten fra Ulstein fått flere byggesteiner til sitt store musikalske prosjekt: Et bærekraftig entreprenørskap, som står seg langt inn i framtida.

Les mer

Drømmestipendet hjelper Amanda å gjøre drøm til virkelighet

LIERNE: Ti år etter at hun flyttet hjemmefra for å forfølge skuespillerdrømmen, ble Amanda Ovesdottir Storaunet nylig én av 50 unge kunst- og kulturutøvere som kunne slippe jubelen løs som vinnere av Drømmestipendet 2022. Med 30 000 drømmestipendkroner kan 25-åringen fra Lierne bruke mer tid på egne kunstneriske prosjekt, for så å realisere drømmen om å leve ene og alene av det hun virkelig brenner for.

Les mer

Årets 50 drømmestipendvinnere er klare – se hvem de er

TRONDHEIM: Tuva fra Birkenes får stipend. Gard fra Rendalen likeså, og 48 andre unge kunst- og kulturutøvere. Nå er det klart hvilke dyktige, ambisiøse ungdommer med herlige kunst- og kulturdrømmer som er vinnere av Drømmestipendet 2022. Her på drommestipendet.no kan du nå se hvem som får 30 000 kroner og verdifull anerkjennelse og synliggjøring.

Les mer

Drømmestipendet 2022: 400 nominerte presenteres

TRONDHEIM: Nå kan 400 unge kulturutøvere smile litt ekstra blidt og bredt og stolt konstatere at de er nominert til Drømmestipendet 2022. Her kan du lese om hvem de er, og se og høre hva de gjør, kan og drømmer om som kulturutøvere.

Les mer

– Drømmestipendet vil definitivt ta meg nærmere musikerdrømmen  

HAUGESUND: Henrik Økland lever og ånder for musikken, og kan ikke forestille seg et bedre yrke enn å livnære seg ene og alene som låtskriver, artist og musikkprodusent. 22-åringen er ikke i tvil om at tildelinga av Drømmestipendet vil bidra til at drømmen blir til virkelighet. Ungdom i alderen 18-25 år kan ennå søke Drømmestipendet 2022, men fristen er nær: Søknaden må leveres innen torsdag 2. desember kl. 12.00.

Les mer
Viser nyheter for side 2 av 64
Forrige side Neste side