Drømmestipendet består av 50 stipend à 30 000 kroner – til sammen 1,5 millioner kroner

Drømmestipendet er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Stipendet skal gi verdifull inspirasjon og anerkjennelse, og bidra til at mange unge kunst- og kulturutøvere får oppfylt sine drømmer. Stipendordningen skal også bidra til å synliggjøre kommunenes arbeid for unge kunst- og kulturutøvere.

Drømmestipendet kickstarter Eivinds sjongleringsdrøm 

TRONDHEIM/OSLO: Eivind Dragsjø drømmer om at sjonglering skal bli en integrert del av kroppsøvingsfaget, og at disiplinen blir noe absolutt alle kan drive med. Tildelinga av Drømmestipendet har gitt ham påfyll av motivasjon samt økonomiske muskler til å få fortgang i arbeidet som står foran ham.

Les mer

Drømmestipendet forsterka Bens ønske om å rekruttere flere gutter til dansemiljøet

STAVANGER/OSLO: For Ben Nguyen ble tildelinga av Drømmestipendet en viktig bekreftelse på at drømmen om å bli profesjonell danser, er realiserbar. Nå drømmer den ambisiøse kunsthøgskolestudenten enda sterkere om å inspirere flere gutter til å begynne med dans.

Les mer

Veronika drømmer om å tilby opera til Distrikts-Norge

VARDØ: Veronika Karlsen jobber ikke bare beinhardt for å realisere drømmen om å bli profesjonell operasanger. 25-åringen drømmer også om å bidra til at opera blir tilgjengelig for folk i distriktene. Tildelinga av Drømmestipendet har løfta hennes tro på at begge drømmene er innenfor rekkevidde.

Les mer

– Drømmestipendet gir meg en enorm trygghet

FLAKSTAD/OSLO: Selv om Kristian Johan Gjertsen sjelden er arbeidsledig som frilansmusikalartist og -skuespiller, har et vaklende selvbilde vært et forstyrrende element i det daglige. Beskjeden om at han var én av årets 50 drømmestipendvinnere løfta både 26-åringens selvtillit og drømmen hans – om å entre MGP-scenen med egenskreven låt.

Les mer

Stolt og ydmyk drømmestipendvinnende tvillingduo

KRISTIANSAND: Tvillingsøstrene Maren og Charlotte Wallevik Hansen har stor suksess som folk-, country- og viseduoen Oakland Rain. Nå håper de stolte mottakerne av Drømmestipendet at tildelinga vil bidra til et internasjonalt gjennombrudd med deres pop-alter ego The Ella Sisters.

Les mer

– Drømmestipendet gagner hele samfunnet

ÅLESUND: Olea Mork Helland er ikke i tvil om at Drømmestipendet ikke bare vil øke hennes egne muligheter til å realisere drømmen om å bli tegneseriefilmskaper på fulltid, stipendordninga er også viktig i et samfunnsperspektiv.

Les mer

– Drømmestipendet betyr enormt mye, og kunne ikke kommet på et bedre tidspunkt

ELVERUM: Dansedrømmen til Tuva Ring har på ingen måte blitt svekket selv om pandemien har truffet kulturfeltet med full kraft. Med tildelinga av Drømmestipendet har 24-åringen fått påfyll av selvtillit og motivasjon samt midler til å realisere drømmen om å skape noe helt eget.

Les mer

Drømmeopplevelse som overraskelse til Tuva

TROMSØ: I fjor jubla Tuva da hun fikk vite at hun fikk Drømmestipendet 2020. Denne uka ble tromsøjenta igjen veldig glad, da hun ble overraska med en ekstra drømgave fra Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping.

Les mer
Viser nyheter for side 2 av 58
Forrige side Neste side