Drømmestipendet består av 50 stipend à 30 000 kroner – til sammen 1,5 millioner kroner

Drømmestipendet er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Stipendet skal gi verdifull inspirasjon og anerkjennelse, og bidra til at mange unge kunst- og kulturutøvere får oppfylt sine drømmer. Stipendordningen skal også bidra til å synliggjøre kommunenes arbeid for unge kunst- og kulturutøvere. Søknadsportalen for Drømmestipendet 2023 åpnet 15. september og er åpen til 15. november 2022, kl. 12.00.

Norsk Tipping jubilerer: Statsråd delte ut drømmestipend – og Drømmestipendet fortsetter

HAMAR: Drømmestipendet var i høyeste grad synlig da Norsk Tipping feiret sitt 75-årsjubileum i dag. Under markeringa på Hamar overrakte kulturminister Anette Trettebergstuen to drømmestipend, og drømmestipendvinnere var også på scenen som utøvere. Og nå er det også bestemt at stipendordningen fortsetter.

Les mer

Stipendutdelinger landet rundt: Ekstra vårglede for 50 ungdommer

BERGEN/EIDSVOLL/LEIRVIK/LILLEHAMMER/NAMSOS/SOGNDAL: Blomster, fuglesang, insekter, bar asfalt og glimt av sol er det vi ønsker oss om våren, opplyser Google. For 50 ungdommer er det minst én ekstra grunn til vårglede i år: De får overrakt drømmestipend, pålydende 30 000 kroner, på det som for mange blir svært fine og minneverdige arrangement.

Les mer

Drømmestipendet jazzet opp Marens musikerdrøm

GISKE: Maren Pernille Vartdal Skjong (19) ble svært overrasket og hoppende glad da hun ble tildelt Drømmestipendet. I tillegg til anerkjennelse og påfyll av inspirasjon betyr 30 000 drømmestipendkroner at trompetisten får realisert drømmen om å reise til jazzens arnested: New Orleans.

Les mer

Drømmestipendet viktig bekreftelse for samtidsdanseren Casper

STAVANGER: Tildelinga av Drømmestipendet har gitt Casper Tveteraas Hauge påfyll av selvtillit og inspirasjon og ikke minst: Bekreftelse på at han har noe å fare med som samtidsdanser.

Les mer

– Drømmestipendet tar meg nærmere musikerdrømmen

KAUTOKEINO/GUOVDAGEAIDNU: For låtskriver og artist Elina Ijäs stikker musikerdrømmen dypere enn det å kunne leve av lidenskapen som har fulgt henne siden barnsbein. Hun vil også gjøre en innsats for at samisk musikk skal få en naturlig plass i musikklivet i Norge. Med tildelinga av Drømmestipendet har 20-åringen fått midler til produksjonen av debutalbumet samt styrka tro på at hun vil lykkes.

Les mer

– Drømmestipendet gir meg tid og rom til å sette drømmeprosjekt ut i live

SORTLAND: Gjennom dypdykk i diverse miljø, den menneskelige psyken og den nordnorske naturen, skaper Andrea White Hveding ukonvensjonell kunst og filmer som utfordrer, berører og overrasker. Med tildelinga av Drømmestipendet får multikunstneren frigjort tid til å realisere drømmen om å lage langfilm og kunstutstilling av hybridfilmen «Jorden hvisker til deg».

Les mer
Viser nyheter for side 1 av 71
Neste side