Drømmestipendet består av 50 stipend à 30 000 kroner – til sammen 1,5 millioner kroner

Drømmestipendet er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Stipendet skal gi verdifull inspirasjon og anerkjennelse, og bidra til at mange unge kunst- og kulturutøvere får oppfylt sine drømmer. Stipendordningen skal også bidra til å synliggjøre kommunenes arbeid for unge kunst- og kulturutøvere.

– Snøballen begynte å rulle etter tildelinga av Drømmestipendet  

ASKER: Etter at Thomas Blix (19) mottok Drømmestipendet 2020, har den unge billedkunstneren in spe fått en rekke utstillingsmuligheter med påfølgende salg. Selv mener han at stipendtildelinga har hatt en snøballeffekt.

Les mer

Tildelinga av Drømmestipendet 2012 inspirerer fortsatt Vivian

OSLO: Pianisten Vivian Louise Tsui er sikker: Drømmestipendet 2012 ble en viktig kilde til motivasjon og selvtillit, som fortsatt inspirerer henne i arbeidet for at musikerdrømmen skal bli en realitet.

Les mer

Drømmestipendet ble viktig bekreftelse og motivator for Sigyn

HAMMERFEST/OSLO: Sigyn Åsa Sætereng var bare 15 år da hun flyttet fra Hammerfest til Oslo for å følge dansedrømmen. Tildelinga av Drømmestipendet fire år senere, ble en viktig bekreftelse på at hun hadde gjort mye riktig – samtidig som hun fikk motivasjon til å fortsette å jobbe mot å leve ene og alene av sin lidenskap for dans.

Les mer

Øystein klar for å ta musikerdrømmen til neste nivå

BRYDALEN: Elleve år etter at Øystein Wangen mottok Drømmestipendet, er han en ettertraktet gitarist, komponist og produsent, som samarbeider med musikere i både inn- og utland. Nå satser 25-åringen på å etablere seg som soloartist.

Les mer

Synne har tatt store steg nærmere musikerdrømmen    

OSLO: Da Synne Sørgjerd mottok Drømmestipendet i kategorien skapende skriving i 2014, var den store drømmen å livnære seg som låtskriver og utøvende artist. Med seks låter ute på Spotify og neste EP rett rundt hjørnet, begynner drømmen å skru seg til for 23-åringen.

Les mer

Ingeborg Walther: – Drømmestipendet ble et karrieredefinerende øyeblikk

OSLO/SARPSBORG: Ingeborg Walther (20) er ikke i tvil: Tildelinga av Drømmestipendet i 2013 ble et vendepunkt som har vært helt avgjørende for hennes videre satsing som artist. Sju år senere er hun én av fem* gjenværende deltakere i NRK-konkurransen Stjernekamp, og kjemper om tittelen «Norges ultimate entertainer.»

Les mer
Viser nyheter for side 1 av 53
Neste side