Nikolai Saglien Gausel

Jeg heter Nikolai Saglien Gausel, er tolv år og bor i Tananger. Jeg går på Haga skole i sjuende klasse, og er en veldig aktiv, ivrig og veldig musikalsk sanger/sopran. Jeg liker aller best klassisk musikk. Når vennene mine spiller dataspill, bruker jeg heller tiden på å høre på klassisk musikk på YouTube og øving. Jeg liker musikken til Aksel Rykkvin. Han har inspirert meg mye.

Jeg begynte på sangundervisning på Sola kulturskole da jeg var ti år gammel. Jeg var veldig heldig og fikk tidlig kjekke sangoppdrag gjennom Kulturskolen. Blant annet har jeg sunget på ordførerens nyttårsmottakelse, 60 års jubileum for hotellfagskolen, Beredskapskonferansen. Jeg får også sangoppdrag privat.

I mars 2018 var jeg med på UKM for første gang. Da vant jeg publikumsprisen for min sang opptreden. Jeg har også vunnet skolens talentkonkurranse. Jeg begynte og i Stavanger Domkirkes guttekor når jeg var 10 år. Der har jeg hatt veldig mange kjekke opplevelser som konserter sammen med sølvguttene. Jeg har vært med på å synge store verk som Mozarts "Reqiuem" og "Juleoratoriet" av Bach.

I mai 2018 var jeg i England med guttekoret, der sang vi i Winchester Cathedral. Dette var en stor opplevelse å synge i en så stor Cathedral med en så fantastisk akustikk! I oktober 2018 begynte jeg i Ung Opera, som er et talent utviklingsprogram for unge klassiske sangere. Her trives jeg veldig godt og lærer mye teknikk.

Februar 2019 skal jeg være med på Opera gallaen i Stavanger. Handels Messias skal jeg også være med på i april 2019 - dette er noe jeg gleder meg veldig til! Til høsten skal jeg ha rollen som Harald Dovrefostre i en familie opera.

I tillegg til sang tar jeg pianotimer på kulturskolen. Dette er fordi jeg vil lære mest mulig innen musikk, jeg øver mye på sang mens jeg spiller piano.

Drømmen

Musikk for meg er magisk! Det som er så fantastisk med sang og musikk er at jeg gjør både andre og meg selv glad. Jeg blir veldig avslappet og tenker ikke alltid over at det sitter folk i salen når jeg synger. Det er akkurat som sangen gir meg styrke!

Først av alt har jeg en drøm om å holde på med sang hele livet. Det er dette jeg kan, og dette jeg vil gjøre. Sang betyr veldig mye for meg. Jeg vil lære mest mulig ved å ta mange sangtimer, være med på prosjekter, kurs og seminarer.

Jeg drømmer om å få synge som solist med Kork. Det å stå sammen med et så stort orkester og glede mange mennesker med min sang, det er noe jeg lenge har drømt om! Jeg har også en drøm om å spille inn en plate med sanger som jeg liker å synge.

Drømmestipendet ville ha hjulpet meg på vei. Det ville samtidig gitt meg en stor mulighet til videre inspirasjon og utvikling.


Kategori: Musikk

Sted: Sola, Rogaland

Nominert: 2019

Nominerte:

Nikolai Saglien Gausel (født 2006)

På nett:

Opptreden på UKM 2018
Lydopptak - Panis Angelicus
Lydopptak - O helga natt
Lydopptak - Lascia chio pianga