Mari Jystad Halse

Mitt navn er Mari Halse, og jeg er ei 18 år gammel jente i fra Halsa. Som menneske har jeg så lenge jeg kan huske, hatt et behov for å utrykke meg. Dette falt meg naturlig igjennom sangen. Her kunne jeg blande min lidenskap for poesi og musikk. Da jeg var 8 år skrev jeg min første låt. Den handlet om 17. mai sine store gleder. I løpet av årene vokste innholdet i sangene, og selve musikken i seg selv. Jeg fikk meg et eget band, ”The Real Passion”. Vi skrev aktivt låter, der mange av tekstene og melodiene var skrevet av meg. Da jeg var 14 år, ga vi ut to låter på CD og Spotify. Låtene ble spilt inn i Nidaros Studios i Trondheim. Høsten 2015 begynte jeg på musikklinja ved Atlanten videregående skole i Kristiansund. Der ble jeg introdusert for jazzen. Dette ble en sjanger jeg har jobbet aktivt med, parallelt med popmusikken. Jeg fikk meg et eget jazzband, og en fast stilling som vokalist i Kristiansund Storband. I tillegg til dette har skolen satset på meg og sendt meg til Oslo en gang i måneden for å få sangtimer hos en dyktig jazzsanger ved navn Siril Malmedal Hauge. Jeg er også med i Young Voices, (et talentprogram for unge sangere med interesse for jazz eller beslektede musikkformer) som foregår i Trondheim, hvor jeg deltar på regelmessige samlinger. Der lærer vi om improvisasjon og samklang med andre sangere. Jeg har også deltatt på et komposisjonsprosjekt på Norges Musikkhøyskole med navn ”Jenteprosjektet komposisjon”. Komposisjon er først og fremst min største interesse. Det å skape noe er en utrolig følelse. I slutten av 2017 slapp jeg mitt eget artistnavn, som jeg holdt konsert med under årets Stellarfestival. Nemlig CALI. Jeg interesserer meg også for musikkteknologi og bruker mye tid inne på musikkprogrammer som Logic pro x, som jeg bruker til å produsere min egen musikk med.

Distriktsavisa Tidens Krav skriver følgende om Mari:

TK 2017: -"Maris stemme er hes, sassy, stor. Hun svaiet mykt mens hun sang og scattet og stønnet melodisk mens ansiktet var et hav av grimaser. Stinn av selvtillit. Hun eier scenen. Punktum."

TK 2017: -”En ny popstjerne er født”

Drømmen

Drømmen min er å lage musikk som kan være nyskapende. Jeg ønsker å samle meg så mye informasjon som mulig innen musikkfeltet, slik at jeg på den måten kan lage noe nytt på bakgrunn av dette. Jeg ønsker å forske på elektronikk, og et lydlandskap som kan fremkalle ulike følelser og assosiasjoner hos lytteren. For å utvikle seg mest mulig er det en fordel å la seg undervise av de beste. Derfor jeg reiser til Oslo en gang i måneden for å få sangtimer, og som nevnt tidligere dekker skolen min timene. Reiseutgiftene må jeg derimot dekke selv.

Et drømmestipend ville vært til stor hjelp for å kunne fortsette med denne ordningen. Etter videregående vil jeg fortsette med musikken. Det er vanskelig å si hvor det bærer hen, men jeg drømmer om å kunne bli en utøvende musiker. Jeg har lyst til å forstå bransjen, kjenne den og kanskje også være med på å forme den. Jeg har også lyst til å produsere min egen musikk, og kanskje en dag også andres. Jeg har lyst til å skrive låter, og formidle budskap til samfunnet.

Som musiker har man en unik mulighet til å nå ut til enkeltmennesket, og dette er noe jeg ønsker å gjøre. Jeg har lyst til å sette tekst på folks følelser, og melodi på folks frustrasjoner. Jeg har lyst til å lære, undervise, synge, produsere, markedsføre og formidle. Med et drømmestipend kunne jeg fortsatt den enorme læringskilden jeg har fått tilbudt, og utnyttet dette til å nå mine drømmer. I tillegg til dette, ville en kortsiktig drøm være å møte noen erfarne og kunnskapsrike utøvere innen interessefeltet mitt, som Maja Ratkje og Emilie Nicolas, for å få undervisningstimer. Dette ville gitt meg en stor inspirasjon til videre satsing.

Kategori: Musikk

Sted: Halsa, Møre og Romsdal

Nominert: 2018

Medlemmer:

Mari Jystad Halse (født 1999)
Sanger-Låtskriver

På nett:

Let It Snow
High Heels