Mali Fremmergård

Mali Fremmergård har vært elev i Tynset Kulturskole fra hun var 7 år. Hun startet på kornett men gikk ganske snart over på waldhorn og dette ble instrumentet hun forelsket seg i.

Mali spiller i Tynset Skolemusikkorps, Alvdal/Tynset Janitsjarkorps og HOKK (Hedmark Oppland Kretskorps). Hun går på musikklinja ved NØVGS og er ferdig der i vår. Da går ferden ut i verden og hornet har hun helt sikkert på ryggen.

En stor drøm er å bli gardist , men hun holder flere muligheter åpne etter det jeg forstår av samtalene vi har hatt.

Hun har et nøkternt forhold til egne ferdigheter, men som rektor syns jeg hun er spesiell med sitt pågangsmot og sin vilje til å mestre. Jeg mener hun har et uforløst talent og at et stipend ville gi henne muligheten til å spre vingene og komme seg ut i verden så hun forstår hvilke kvaliteter hun allerede har og se retningen for hvor hun vil videre fremover.

Mali er en humørspreder og hun bidrar positivt med sitt pågangsmot inn i de ulike korps og sammenhenger hvor hun spiller. Hun jobber seriøst med instrumentet og musikken og stiller godt forberedt til konserter og solistoppdrag.

Jeg vil på det varmeste anbefale henne som kandidat til Drømmestipendet og håper dette kan bidra til at hun tar hornet på ryggen og vandrer ut i verden for å erobre den!

---

Jeg heter Mali Fremmergård. Jeg kommer fra Tynset og er 18 år. Jeg går mitt siste år på musikklinjen ved Nord-Østerdal VGs og har søkt meg inn på Toneheim folkehøgskole til høsten. Helt siden fødselen min har jeg kjent musikken på en spesiell måte i kroppen. Både min mor og far spiller i korps og jeg fikk tidlig muligheten til å prøve messinginstrumenter. Allerede i en alder av 4 år stod jeg bak ved siden av min far på trommesettet og trampet takten. Det var da dirigenten, som senere ble min hornlærer skjønte at; «denne jenta blir musiker».

Jeg startet på minikornett, men fant fort ut at valthorn var mer min greie i 3 klasse på barneskolen. Med en fantastisk flink lærer, Eli Moen Løkken og motivasjon hjemmefra, lærte jeg meg noter og fikk en fin lyd i instrumentet fort. Etter hvert som jeg startet i korpset og fikk mer utfordring er det et stykke som fortsatt sitter i hjertet og gjør at tårene pipler frem, nemlig Kjærlighetstema fra Kvitebjørn Kong Valamon. Nå i en alder av 18 år har jeg spilt i over 10 år og utviklet meg enormt mye. Eli var hornlæreren min på kulturskolen fram til jeg startet på musikklinja ved NØVGS og fikk Signe Marie Feragen som lærer. Hun hadde vært vikaren min før og hadde god kontakt med Eli, noe som gjorde at vi kunne fortsette der jeg og Eli slapp, i stedet for å finne ut «hvor jeg ligger» og starte på nytt.

Jeg har ikke vært en aktiv solist men har alltid deltatt på konserter med kulturskolen, deltatt på skolens konserter og andre som f.eks: Spilte duett med Signe Marie på julekonserten i 2015, spilte duett med medelev på klarinett 2017 (julekonserten), spilte solo med Alvdal-Tynset Janitsjar 2017 og skal være solist sammen med NØSO i april. Jeg har også undervist en elev på trommer i forbindelse med ungdomsbedriften vår Samklang UB (fikk ingen elever på horn dessverre). Jeg har også vært medlem i snart 2 år i HOKK (Hedmark Oppland Region Korps) der jeg dessverre må levere fra meg plassen til høsten. Dessverre søkte jeg sent og fikk ikke mange år der.

Drømmen

Drømmen min er å kunne utvikle meg på hornet så mye at jeg kan spille i et orkester. Et fulltallig orkester hvor jeg har en viktig rolle. Hvor jeg kan vise frem det jeg er god for. Musikk kan uttrykkes på mange måter og tolkes på mange måter. Jeg har spilt i korps i mange år og deltatt i et mindre symfoniorkester et par ganger. Et symfoniorkester er noe helt for seg selv. Jeg ønsker også at symfoniorkesteret i Nord-Østerdalen skal bli større og at flere unge musikere og eldre skal kunne se at dette er en helt ny arena for musikken. Jeg vil at andre skal kunne se at selv om det ikke alltid går oppover hver dag, på hver øvelse med instrumentet så kan man nå sine mål hvis man bare er innstilt på det og har noe som kan pushe den videre.

  Jeg søkte meg inn i Gardemusikken men pga min helsetilstand ble jeg ikke tatt inn. Det synes jeg er veldig trist siden garden er noe jeg har drømt om i mange år. Det å se at de klarer å marsjere og drille samtidig uten noter er noe helt for seg selv. De spiller rent og takten holdes.

Dette hadde vært noe for meg, definitivt, men den drømmen ble ikke oppfylt. Derfor håper jeg at drømmen min om å kunne spille i et ordentlig symfoniorkester kan bli oppfylt. Et stipend vil være en god motivasjon for meg. Hvis jeg blir tildelt stipendet vil jeg bruke det til å kjøpe mitt eget horn. Jeg mangler noe til å kunne kjøpe mitt eget. Det vil være til god nytte hvis jeg skal ta videre utdanning innen musikk og satse for fullt. Et mål jeg har for videregående er å kunne spille Tico-tico (inspirert av London Horn Sound) sammen med min hornlærer og band på eksamen, i tillegg til andre klassiske stykker.

Kategori: Musikk

Sted: Tynset, Hedmark

Nominert: 2018

Medlemmer:

Mali Fremmergård (født 1999)
musiker

På nett:

1. Morceau de Concert
2. Mitt Hjerte Alltid Vanker -
3. Hornarven -