Johannes drømmehøst med Tine Thing Helseth

BERLIN/OSLO: Johanne Dahl Hanssens Drømmetreff ble nok litt annerledes enn hun først trodde, men om mulig enda bedre og mer innholdsrikt. Sist helg toppet det seg med berlintur inklusive konsert med brassensemblet TenThing og backstagetreff med forbildet Tine Thing Helseth.


I mai fikk trompetisten Johanne Dahl Hanssen fra Porsgrunn som 14-åring tildelt Drømmestipendet. Ikke nok med det. Samtidig fikk hun vite at Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping – utdelerne av Drømmestipendet – ville gi henne noe ekstra i gave: Et Drømmetreff, en gave som gis til noen utvalgte drømmestipendmottakere. Og Johannes Drømmetreff skulle være et møte med et av hennes største forbilder: Den internasjonalt anerkjente trompetisten Tine Thing Helseth.

Les om da Johanne fikk Drømmetreff-nyheten her

Flere møter med Tine Thing Helseth

Og møte med Tine ble det for Johanne. Ja, flere møter har det faktisk blitt på veien til det endelige drømmetreffmøtet i Berlin. For som den dyktige trompetisten Johanne er, ble hun også utvalgt til å delta i prosjektet «Reisen til Desembertoner 2018» – som Nordea og Norsk kulturskoleråd står bak. I dette prosjektet får åtte unge trompetister undervisning og rådgivning fra nettopp Tine Thing Helseth, på veien mot det som snart blir en opptreden på den tradisjonsrike og tv-sendte førjulskonserten Desembertoner.

Gjennom «Reisen til Desembertoner 2018» har Johanne fått oppfylt ønsket om å treffe Tine og fått påfyll i «verktøykassen» og påfyll av inspirasjon. Men fortsatt gjensto Drømmetreffet. Som kom første helga i advent – i Berlin.

Nysgjerrig på samspillformer og andre kulturuttrykk

For Johanne, som jobber målbevisst med sitt trompetspill, er også nysgjerrig på andre samspillformer og kulturuttrykk. Derfor fant drømmetreffutdelerne – etter samråd med andre som kjenner Johanne godt både som menneske og musiker – at det å få oppleve Tine Thing Helseth i samspill med andre ville være en bra gave å gi henne. Da var veien kort til å tenke på TenThing, et brassensemble med kvinnelige utøvere dannet og ledet av trompetisten Tine Thing Helseth. Og ensemblets berlinkonsert ble perfekt som Drømmetreff for Johanne.

Porsgrunnjenta er meget begeistret over både selve konserten i Berlinerfilharmonikernes kammermusikksal og møtet med Tine Thing Helseth og resten av ensemblet bak scenen etterpå. At det også ble tid til å gå på en musikalforestilling – «Candide» av Leonard Bernstein på Komische Oper Berlin – gjorde Johannes berlintur til ei drømme(treff)helg hun trolig seint vil glemme.

Tekst og foto: Lars Emil Johannessen (Utlagt: 5. des. 2018)