Premiere for animasjonsfilm om «nye» Drømmestipendet

HAMAR: I dag er det premiere for en animert presentasjon av «nye» Drømmestipendet. Den 17 år gammel suksesshistorie fortsetter – ny avtale er inngått mellom Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd – men i 2021 er det blant annet høyere stipendbeløp og ny aldersgruppe som gjelder. Og allerede 1. oktober i år åpner søkeperioden.


Denne utviklingen synes stipendutdelerne det er nyttig å informere om også gjennom en animasjonsfilm. I filmen, som er produsert av kommunikasjonsselskapet Dinamo, fortelles på kortfattet vis hva Drømmestipendet er, hvem som kan søke og hvordan det skal søkes o.l.

Filmen er nå å se på Vimeo her

Stipendbeløpet dobles – ny aldersgruppe

Samarbeidet mellom Norsk Tipping og kulturskolerådet har gitt mange unge kultur- og kunstutøvere litt penger og mye inspirasjon på veien mot sine kulturelle drømmer, og slik blir det også i fortsettelsen.

Den nye avtalen innebærer at stipendbeløpet dobles fra 15 000 til 30 000 kroner, og det vil bli delt ut 50 stipend hvert år. Tidligere har stipendet vært mulig å søke for aldersgruppa 13–20 år. Nå endres aldersgruppa til 18–25 år. Men målet både med nominasjon og stipendtildeling er som før: Stipendmottakerne skal få motivasjonspåfyll og økonomisk støtte til å utvikle seg videre samt et bidrag til å få oppfylt sine kultur- og kunstdrømmer, helt eller delvis.

Siden 2004 har 1700 ungdommer fått utdelt Drømmestipendet, og over 4500 har blitt nominert. Kjente artister som Astrid S., Didrik Solli Tangen, Ingebjørg Bratland, Ella Marie Hætta Isaksen og årets Idol-vinner Mari Eriksen Bølla, er bare noen av dem som har mottatt Drømmestipendet. Den nye avtalen vil sørge for at enda flere talent innen dans, visuell kunst, musikk, teater og andre kulturuttrykk i årene framover kan få drahjelp mot det de drømmer om.

– Strålende mulighet for ungdom

– Dette har vært et givende samarbeid i 17 år, og vi er stolte av Drømmestipendet. Pengene gir selvfølgelig mulighet til å få oppfylt deler av drømmen som koster noe i kroner og øre, men minst like viktig er anerkjennelsen og inspirasjonen det gir hver enkelt unge utøver, sier administrerende direktør i Norsk Tipping, Åsne Havnelid.

Direktør i Norsk kulturskoleråd, Morten Christiansen, mener det nye Drømmestipendet blir spennende. – Dette er en nyskapning innenfor en etablert ordning, og vil fortsette å være en strålende mulighet for ungdom og unge voksne til å bli sett og å få prøvd ut sine drømmer, sier Morten Christiansen.

Tekst: Egil Hofsli (Utlagt: 3. september 2020)