Drømmestipendet består av 50 stipend à 30 000 kroner – til sammen 1,5 millioner kroner

Drømmestipendet er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Stipendet skal gi verdifull inspirasjon og anerkjennelse, og bidra til at mange unge kunst- og kulturutøvere får oppfylt sine drømmer. Stipendordningen skal også bidra til å synliggjøre kommunenes arbeid for unge kunst- og kulturutøvere.

Stolt og ydmyk drømmestipendvinnende tvillingduo

KRISTIANSAND: Tvillingsøstrene Maren og Charlotte Wallevik Hansen har stor suksess som folk-, country- og viseduoen Oakland Rain. Nå håper de stolte mottakerne av Drømmestipendet at tildelinga vil bidra til et internasjonalt gjennombrudd med deres pop-alter ego The Ella Sisters.

Les mer

– Drømmestipendet gagner hele samfunnet

ÅLESUND: Olea Mork Helland er ikke i tvil om at Drømmestipendet ikke bare vil øke hennes egne muligheter til å realisere drømmen om å bli tegneseriefilmskaper på fulltid, stipendordninga er også viktig i et samfunnsperspektiv.

Les mer

– Drømmestipendet betyr enormt mye, og kunne ikke kommet på et bedre tidspunkt

ELVERUM: Dansedrømmen til Tuva Ring har på ingen måte blitt svekket selv om pandemien har truffet kulturfeltet med full kraft. Med tildelinga av Drømmestipendet har 24-åringen fått påfyll av selvtillit og motivasjon samt midler til å realisere drømmen om å skape noe helt eget.

Les mer

Drømmeopplevelse som overraskelse til Tuva

TROMSØ: I fjor jubla Tuva da hun fikk vite at hun fikk Drømmestipendet 2020. Denne uka ble tromsøjenta igjen veldig glad, da hun ble overraska med en ekstra drømgave fra Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping.

Les mer

Drømmestipendet 2021: 660 nominerte presenteres

TRONDHEIM: 660 unge kulturutøvere kan nå smile litt ekstra blidt og bredt, og stolt konstatere at de er nominert til Drømmestipendet 2021. Her kan du lese om hvem de er, og se og høre hva de gjør, kan og drømmer om som kulturutøvere.

Les mer

802 søkere til Drømmestipendet 2021 – ny nominasjonsrekord ventes

TRONDHEIM: 802 unge kunst- og kulturutøvere har søkt Drømmestipendet 2021. Dette er det høyeste antallet søkere i Drømmestipendets historie, og vil trolig betyr at også antallet nominerte blir rekordhøyt – med meget god margin. Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping finner det svært gledelig at interessen for «nye» Drømmestipendet er så god.

Les mer

Drømmestipendjuryen 2021 er fulltallig og klar til innsats

TRONDHEIM: Drømmestipendjuryen 2021 er fulltallig og klar til innsats i 2021. Juryleder Frida Ånnevik har med seg 19 medarbeidere – åtte kvinner, elleve menn – i juryen som skal vurdere alle de ungdommene som søker Drømmestipendet 2021 og deretter velge ut de 50 som skal få 30 000 kr hver i stipend i 2021.

Les mer

Jurymedlemmene presenteres – dagens mann: Atle Halstensen

OSLO: Drømmestipendjuryen 2021 tar form. Juryleder er Frida Ånnevik. Samtlige jurymedlemmene presenteres én og én på drommestipendet.no i november og desember. I dag presenteres Atle Halstensen. Les også om de øvrige jurymedlemmene som er presentert så langt.

Les mer
Viser nyheter for side 6 av 61
Forrige side Neste side